Yılmaz: Türkiye, dönüşüm sürecinde avantajlı konumda

Yılmaz: Türkiye, dönüşüm sürecinde avantajlı konumda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Türkiye’nin dönüşüm sürecinde avantajlı bir konumda olduğunu belirtti. Yılmaz, "Ülkelerin gelecekteki yönünü, karşılaşılan zorluklara verilen tepkiler kadar, zorlukları fırsata dönüştürmeye yönelik atılan adımlar belirleyecektir. Dönüşüm sürecinde Türkiye oldukça avantajlı bir konumdadır." dedi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, küresel ticaretteki dönüşüm, korumacılık eğilimleri ve teknolojik gelişmelerin hız kazanmasıyla birlikte ülkelerin geleceğini belirleyecek adımların önemine dikkat çekildi.

2025 yılının üçüncü EKK toplantısı, geçtiğimiz ay Giresun'da yapılan toplantının devamı niteliğinde gerçekleştirildi. Aynı gündemle toplanan kurul, küresel tedarik zincirlerinde yaşanan değişimler, dijitalleşme, yeni nesil çalışma modelleri ve dış ticaret politikalarının yeniden yapılandırılması konularında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

"DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE TÜRKİYE OLDUKÇA AVANTAJLI BİR KONUMDADIR"

Kuruldan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ülkelerin gelecekteki yönünü, karşılaşılan zorluklara verilen tepkiler kadar, zorlukları fırsata dönüştürmeye yönelik atılan adımlar belirleyecektir. Dönüşüm sürecinde Türkiye oldukça avantajlı bir konumdadır."

Türkiye’nin bu avantajlı konumu; genç ve dinamik nüfus, güçlü sanayi ve üretim altyapısı, stratejik coğrafi konum, Avrupa pazarıyla entegrasyon ve Asya ile derinleşen ilişkiler ile destekleniyor. Kurul, bu faktörlerin küresel ölçekte önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.

"EKONOMİNİN TEMELLERİ GÜÇLENDİRİLİYOR"

EKK açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Ekonomimizin temellerini güçlendirme ve küresel rekabette güçlü bir oyuncu olmak adına; verimliliği artırmaya, yatırım ortamını iyileştirmeye ve ihracatı çeşitlendirmeye yönelik yapısal reformları hayata geçirmeye devam ediyoruz."

Açıklamada, esnek ve çeşitlendirilmiş politikalarla Türkiye'nin bu dönüşüm sürecinden avantajla çıkma potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

"DIŞ TİCARETTE İZLENECEK ADIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ"

Toplantıda ele alınan konular detaylandırılarak şöyle sıralandı:

  • Sanayide üretimi, rekabeti ve ihracatı artırmaya yönelik kısa, orta ve uzun vadeli tedbirler

  • Küresel ticaretteki belirsizliklere karşı dış ticaret stratejisinin yeniden yapılandırılması

  • İşgücü piyasasındaki gelişmelerin ve yeni nesil çalışma modellerinin değerlendirilmesi

  • İşgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik politikaların hayata geçirilmesi

Kurul, bu kapsamda alınacak önlemlerin hem iç pazarda dayanıklılığı artırmayı, hem de uluslararası rekabet gücünü pekiştirmeyi amaçladığını ifade etti.

STRATEJİK YAKLAŞIMLA KÜRESEL FIRSATLARA ENTEGRASYON

Toplantının genel çerçevesinde, Türkiye'nin küresel ticaretin yeniden şekillendiği bu dönemde hızlı adaptasyon, ekonomik dayanıklılık ve rekabet gücü gibi alanlarda öne çıkma kapasitesine sahip olduğu vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, yapısal reformların kararlılıkla sürdürüleceği ve ekonomik dönüşüm sürecinde Türkiye'nin güçlü bir aktör olarak yoluna devam edeceği mesajı verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN