Bitcoin'de balina hareketliliği

Bitcoin'de balina hareketliliği

Bitcoin’de 1.000 ila 10.000 BTC tutan adreslerin sayısı 2.014’e yükselerek Nisan 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Glassnode verilerine göre, balina sayısında 5 Mart’tan bu yana yüzde 3,5 artış yaşandı. Aynı dönemde piyasa işlem hacimleri yüzde 37 oranında yükseldi. Binance’ten 1.000 BTC, Kraken’den ise 3.704 BTC’lik çekim yapılması, uzun vadeli saklama eğiliminin güçlendiğine ve yükseliş beklentisinin arttığına işaret ediyor.

Kripto para piyasası kısa vadeli dalgalanmalarla sarsılırken, dikkatli gözlerden kaçmayan bir hareketlilik yaşanıyor: Bitcoin balinaları, yani büyük yatırımcılar, pozisyonlarını artırıyor. Zincir üstü veri platformu Glassnode’un paylaştığı son verilere göre, 1.000 ila 10.000 BTC arasında varlık tutan adreslerin sayısı 2.014’e yükseldi. Bu seviye, Nisan 2024’ten bu yana ulaşılan en yüksek nokta.

5 Mart’tan bu yana yüzde 3,5 oranında artan bu adres sayısı, piyasada derin bir birikim stratejisini işaret ediyor. Aynı dönemde günlük işlem hacimlerinin de yüzde 37 artması, bu yoğunlaşmanın hacimsel yansımasını ortaya koyuyor. BTC fiyatı 84 bin dolar seviyelerinde seyrederken, büyük yatırımcıların alım yapmaya devam etmesi, bu davranışın stratejik bir zemine dayandığını düşündürüyor.

KURUMSAL VE BİREYSEL YATIRIMCILAR ARASINDA AYRIŞMA

Balinaların bu tutumu, kısa vadeli fiyat hareketlerine daha duyarlı olan bireysel yatırımcılardan belirgin biçimde ayrışıyor. Düşüş dönemlerinde alım yapan bu adresler, piyasanın yönünü önceden belirleme konusunda çoğu zaman öncü işlevi görüyor.

Birikim trendini destekleyen diğer önemli göstergeler ise şöyle:

  • 1.000 ila 10.000 BTC tutan adreslerde son bir yılın en yüksek seviyesi

  • 24 saatte yüzde 37 artan işlem hacimleri

  • Borsa dışı cüzdanlara yapılan büyük transferler ve BTC arzında azalma

BORSALARDAN DEVASA ÇEKİMLER: ARZ DARALIYOR MU?

Binance’ten 1.000 BTC (yaklaşık 84 milyon dolar) ve Kraken’den 3.704 BTC (yaklaşık 315 milyon dolar) çekilmesi, yatırımcıların kısa vadeli satıştan ziyade uzun vadeli saklama stratejisini benimsediğini gösteriyor. Bu tür çekimler, piyasalarda arzı daraltarak potansiyel fiyat baskısı yaratabilir.

Öte yandan, Strategy (eski adıyla MicroStrategy) gibi kurumsal aktörlerin sürdürdüğü alımlar, balina hareketlerinin sadece bireysel değil, kurumsal düzeyde de sürdüğünü ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN